Sunday, February 22, 2009

Poistovacka...

Uz je tomu vyse roka, co som vbehla do hlbokeho vymolu na ceste a poskodila som si pnuematiku, tu si to mozete pripomenut http://palculienka.blogspot.com/2008/02/piatok-ako-sa-patri.html Ubehol rok a ja este stale nemam uhradene naklady, cez to vsetko, ze som si vsetko obehala a povybavovala. Tak som si povedala, ze staci a minulu stredu som nabehla do poistovne a dozadovala sa stretnutia s direktorom agentury, kedze uz cez dva mesiace nema na nas cas!! Teta mi velmi neochotne povedala, ze dnes tu cely den nie je a buduci tyzden je na dovolenke. Nevie mi povedat kedy ma bude moct prijat, kedze nema jeho agendu! Tak som jej co najkludnejsie povedala: " V poriadku, tak mu odkazte, ze anulujem vsetky tri poistky, kedze nie ste schopni ma obhajit a preplatit moje naklady!!!" a otocila som sa na podpatku a vypochodovala von.

Rozculila som sa statne, kedze po roku odo mna ziadaju svedkov! Ked som jej pred rokom povedala, ze mam svedkov, tak mi zahlasila, ze netreba, dnes si vsak uz nepamata, ze som jej to navrhla! Teraz po roku drahy volal na ich matersku agenturu a tam mu mila teta povedala, ze ona tam nic nema! Jednoducho dotycna v agenture jej nic neposlala a rok nas tahala za nos! Dotycna mi este skodoradostne hodila do tvare, ze ak aj nieco poistovna preplati, tak maximalne jednu pneumatiku, kedze vymenit som musela obe! Jaaaaj, kebych vedela, ze sa mi nic nestane, tak jej vlasy vytrham, kravizne jednej arogantnej!!! Este teraz mi stupa adrenalin!

Vo stvrtok poobede zvoni telefon. Dvihnem, predstavi sa mi nejaky chlapik, vraj direktorko onej agentury. Ja mu vravim, ze som chcela hovorit s direktorom, on na to: "Ze to som ja a ci mu mozem vysvetlit v skratke, preco sa s nim chcem stretnut!" Srandista, asi sa mu herecka nepochvalila, ako ma ojebabrala! Tak som mu povedala co si myslim a jednoducho nema zmysel ma tahat dalej za nos! Som si vedoma toho, ze neviem dobre po francuzsky, ale nikto z nich nevie komunikovat v inej reci! Zostalo ticho. Tak som ho vypoklonkovala a predala drahemu, nech sa trochu pobavi aj on. No a cuduj sa svete, na buduci tyzden nejde na dovolenku a dokonca pride vo svtrtok vecer k nam! Dokonca ponukol drahemu aj preplatenie, nie cele, len ciastku tej vymeny pneumatik a vraj sa dohodneme na poistke, ma pre nas lukrativnu ponuku a co javiemcoeste :)! A predsa sa toci!!! Chcela by som vidiet ksycht tej herecky v agenture. Ta bude ku mne este len mila! Ale rozhodla som sa, ze poistovnu menim. Ku mne sa bude niekto spravat povysenecky len ak ho ja necham a v tomto pripade nemienim, kedze si za sluzby platim!

Takze vsetko sa da, len treba vediet ako na to. Mala som to spravit uz davno. Ale clovek stale veri v dobro ludi. Uz by som asi mala prestat byt taka naivna a zaclenit sa do stada! Takze, tak som dopadla s mojimi pneumatikami. Ani nechcem pomysliet kolko navstev a nervov ma to stalo! A ked si vybavim ten povysenecky pohlad dotycnej, je mi na grc! Veru, vselijaki sme ;)

Sunday, February 15, 2009

Kriza...

Minuly tyzden som robila poriadky v skolskej taske nasej hviezdy! Nasla som vsetko, od kamenov, cez papieriky, suche listy, omrvinky, rukavice, ktore som mimochodom hladala uz dva tyzdne a hviezda nemala ani tucha, kde by asi tak mohli byt!!! to by bolo vsetko OK, ved po niekom tie deti musia byt ;) ale az po toto: Skoro ma ranila mrtvica! Toto su prosim pekne ceruzky, ktorymi nasa hviezda v skole pisala!!! A ja sa cudujem, ze pise ako cinsky kocur! Radsej ani nechcem vediet, co si o nas mysli jej triedny ucitel! To sme fakt taki zli rodicia, ktori svoju dceru zanedbavaju az do takej miery, ze ju "nutia" pisat 4.5 cm-trovymi ceruzskami?! alebo sme uz na tom tak zle, vdaka hospodarskej krize, ze nemam ani 15 centov na obycajnu ceruzsku?! Tak som to rozdychavala cele dopoludnie! Hned som jej dala nove ceruzky, za statneho revu hviezdy, lebo tieto su jej obluuuuubeneeeee! Hlavne, ze ma v sufliku celu kopu ceruziek, dokonca tolko, ze by mohla zasobovat celu skolu a tieto som si nechala ako memento! A mimochodom, zabavila som struhatko, asi ju veeeelmi bavi struhanie! Odteraz kontrolujem a upratujem tasku minimalne raz tyzdenne, takze ziadne dalsie prekvapenia :D