Thursday, July 12, 2007

Piratska mania...

Tak prve dni ubehli ako voda, stihli sme aj co to nakupit. Namiesto dvoch kufrov budeme mat asi styri, ale naspat ideme autom, takze bez problemov :)

Vcera sme navstivili znamu, ktorej sa, po dvoch chlapcoch, narodila dcera v january. Hm, uvedomila som si, ze by som druhe dieta naozaj prijala. Ved uvidime, ci sa nam to podari :)

Momentalne koluju po Lymingtone famy, ze sa sem nastahoval "pirat" :) Nie taky ozajstny, v podobe Johnny Depp-a. Vraj volal do miestnej sukromnej skoly a zaregistroval do nej svoje deti. Tak chodim po Lymingtone a dufam, ze ho stretneme, tak az mate niekto prenho odkaz, napiste, odovzdam, az ho stretneme :) Inak, je to tu presne ako si to pamatam, az na malickosti. Je tu vela novych obchodov s neuveritelnymi zlavami, takze o relax mame postarane. Relaxujeme kazde rano:)

Tesime sa z malickych zriebatok v New Forest, zo zapchok na cestach a usmievavych predavaciek. Dnes rano som vystupila z auta a zhanala zriebatka z cesty, vzdy sa im najlepsie "pasie" na strede cesty tak, ze blokuju oba pruhy :) Kym som sa vratila do auta, tak boli naspat v strede cesty. Potesi... Je to ako v inom svete. Vsetci trpezlivo cakaju v rade, nikto zbesilo netrubi a nenadava. Tie zapchy, tie su rovnake vsade, ale tie usmevy ludi su carovne. Neviem, ci je to preto, ze sa usmievam a prihovaram sa ludom, kedze komunikacia mi nerobi problemy ako vo Francuzsku :) Naozaj si to uzivame. Mame spolocnost, dvojrocneho drobca, ktory sa hraje s dcerou, takze nie je to cely den: mami, mami, mamiiiiii :)

Mala prepla na anglictinu velmi rychlo a uz takmer ani nerozprava po francuzsky, len obcas so mnou, ked si nevie spomenut na anglicky vyraz. Islo to lepsie, ako som predpokladala :) Tak si to naozaj uzivame, zajtra zajdeme do pristavu a hadam uz stretneme toho "pirata".

12 comments:

luna said...

Tak si to krásne užívajte až do konca :).Dúfam,že stretnete aj toho "piráta" a potom o ňom napíšeš ;):)

Anonymous said...

tak toho pirata pozdravujte :)

sas said...

palculienka, pirati byvaju nebezpecni, tak si dajte pozor, aby vas nezbalil :)) ale zas keby to bol Johny Deep... :))

germa said...

ja chcem stretnúť piráta, ale Deppa :)

Lev bez hrivy said...

Ked uz spominas jazyky a malu: fici na AJ a FJ? Ci aj SJ, alebo to uz radsej nie, aby nemala chaos a neoplati sa :-?

palculienka said...

luna, uzivame :) ja dufam tiez

palculienka said...

arwen, urcite dovzdame pozdrav, az ho stretneme :)

palculienka said...

sas, jedine, ze by nas zbalil do nejakeho suda, aby mal od nas pokoj :)

palculienka said...

germa, kto by nechcel? :)

palculienka said...

lev, nieco rozumie, boli u nas sestrine deti dva mesiace a po dvoch tyzdnoch s nimi komunikovala po slovensky, potom to bolo zabudnute a ked prisla mama po 6 mesiacoch tak zasa zacala s nou po "slojaka" :) nevie povedat slovakia :) nie nema chaos z toho v hlave, zatial :) dokonca registruje, ked ludia hovoria odlisnymi jazykmi a pyta sa po akom hovoria, stalo sa nam na lodi, isiel okolo par a rozpravali jazykom, ktory nepozna a spytala sa ich po akom hovoria, tak jej odpovedali, ze po turecky, takze ma zmysel pre rozlisovanie jazykov

motýľ said...

co ste vsetky take nazhavene tym deepom, he? ze vraj berie doma detom hracky a hra sa s barbinami :)))
a pirata by ste chceli? pocitacoveho? cestneho? :)))

palculienka said...

motylik, teeeda, ale si nas schladil! :)))) ked ho stretnem, spytam sa ho, ako to je s tymi Barbie-nami :)