Sunday, December 13, 2009

A zasa na mna lezu.......

VIANOCE!!!!

Dva tyzne pred vianocami ma zacina obchadzat syndrom: Co sa zasa na nas zosype tento rok? Tak pre istotu som sa poistila a zubar mi predpisal ATB, keby mi zasa vybuchol zub, ako to uz u mna byva zvykom prave na Vianoce, cez to vsetko, ze som na kontrole unho bola dva tyzdne pred Vianocami! Cosi ovela horsie sa uz stihlo zosypat minuly piatok, napriek tomu, ze ATB som mala pripravene. Na tento problem nezaberaju!!!! Nebudem vam kazit vianoce a rozpisovat sa tu o tom, staci, ze tie moje budu zasa raz na ho..o!!! No nie?!

Dekoracia!!! No, ako obycajne stromcek pojdeme kupovat 23tieho, ak nie priamo 24teho decembra. Najhorsie je, ze nemam chut ist sa tulat po obchodoch preplnenych kopcom nervoznych ludi, vrieskajucich deti, vratane mojich dvoch vlastnych ;)

Sviatky pokoja a oddychu!!! Zasa budeme tahat od nevidim do nevidim a zaklincujeme to Novorocnou Party v restauracii, kde nebudem zakaznik, ale prevadzkovatel!!! Takze si to oddriem! Ako obycajne. Ja uz naozaj nemam chut ani pozerat do kalendara a precitnut, ako rychlo sa ten cas vianocny blizi. Chyta ma z toho koprivka!!! :)))

Darceky!!! Tak to je kapitola sama o sebe. Samozrejme, ze herecka ma povyberane z katalogov tie najsamlepsie veci a samozrejme, aj tie najsamdrahsie! Umelec je este prilis maly na to, aby si vyberal darceky! Uz len ako to urobit tak, aby neboli detiska so mnou, ked ich pojdem "objednavat" ku Jeziskovi, teda Pere Noel-ovi :) kedze bez deti nie som, ani ked idem na zachod!!! Nemozem to poriesit ani tak, ze poslem draheho, ten by kupil cely zoznam, ak nie hned cele hrackarstvo, a nasledny ucet by som splacala do buducich vianoc!!! ;)

Dalsia vec, nasa nova starostka sa velmi snazi, na vsetkych moznych a pre nu dostupnych miestach o to, aby nas zavreli!!! Tak konecne prisla k nam, ked nikto nebol u nas a mohla som jej bez svedkov, od srdca povedat co si o jej spinavych praktikach myslim!!! Nebojte, dekorum bolo zachovane, pri vsetkej slusnosti, aj ked jazyk ma svrbel riadne, ziadne vulgarizmy, ani nic podobne, ale neodpustila som si jej naznacit, ze je klamarka, ked mi tvrdila, ze ona nic take nepovedala a to sme boli v jej kancli spolu s drahym, ked to na nas "vypustila", ale dufam, ze uz jej je jasne, co si o nej myslim a ak nie, tak jej to velmi rada kedykolvek zopakujem :))) Dokonca sa mi vyhrazala, ze musi zavolat aj policiu, ak nieco neuposluchneme! Tak jej s kludom Anglicana, neviem, kde sa vo mne nabral, ten klud, jej hovorim: 'nech sa paci, kludne zavolajte aj prezidenta republiky, aj ta nemate pravo na to, co robite!!!!' Ked odisla, skoro ma od zadrziavanych nervov porazilo!!!

Tak, aby som vas nahodou svojim prispevkom nezdeprimovala uplne, tak aspon nieco pozitivne..... Vcera boli u na muzikanti. Mali sme vecierok s ruskou a ciganskou hudbou. Nieco uzasne. Hviezdina ucitelka klaviru spolu s jej manzelom, povodom Rusom, robili u nas koncert. Ona hrala na klaviry a jej manzel zvladal balaljku a gitaru, nie naraz samozrejme ;) A k tomu ten jeho "hlasisko", no bola som unesena, prvy krat som ich pocula spolu hrat a jeho aj spievat. Nemam slov a to sa mne nestava casto! Snad len, zimomriavky po celom tele ! :))Dokonca aj Katusu mi zaspieval a venoval mi piesen lasky ;) Co tam po vianocach o "h...e" Restauracia bola plna, podavali sme segendisky gulas s knedlou-mojou vlastnorucne vyrobenou :))) a hostom chutilo. Hudba sa im nesmierne pacila a vsetci, do jedneho, boli spokojni. Spat sme isli o tretej rano! Ako za posledny tyzden som uz niekolko krat isla spat o tejto skorej hodine rannej , starosti nedaju spavat, toto bol ten lepsi pripad ;)

Neviete niekto, ako prezit Vianoce bez ujmy? Ja totiz uz zacinam mam pocit, ze kazdym rokom nam ten "krasny" cas vianocny so sebov prinesie aj za dve vrecia problemov a starosti navyse! Este ze mame tie detiska, inak by sme boli asi bez nich strateni!!!

Takze, cez to vsetko vam vsetkym prajem krasne Vianoce a do Noveho roku vsetko len to naj....

4 comments:

Lev bez hrivy said...

Vianoce sa daju prezit, ked clovek ignoruje vsetky zvyky, resp. ked necha ostatnych, aby sa nimi zahltili. Na aky sposob byvaju vase medzinarodne vianoce?

palculienka said...

no este v Anglicku sme mali kopec studakov, takze boli naozaj medzinardne, takmer celoeuropske ;) teraz su v kruhu rodiny, nie su bez zemiakoveho salatu a ustric :) inak uz tri roky su to vianoce s kopou hnoja okolo nas, ale ten smrad pri vsetkych ignoraciach stale citit:( a tento rok tomu nebude inak

Anonymous said...

Palculienka, najlepšie ja na Vianoce zavrieť krám a ísť niekam, kde sa o teba/vás niekto postará. A keď sa nedá, tak treba vydržať a veriť, že tie budúce budú skvelé, lebo ty sa proste tak pozitívne naladíš, že ťa vôbec nič a nikto nerozhádže. Prajem ti, aby prichádzajúce mrazy zamrazili problémy a aj napriek hrmeniu boli vaše Vianoce naplnené láskou a porozumením. cmuk :)

germa said...

nuž čo radiť ľuďom, ktorí sa dali na neľahkú cestu podnikania v gastronómii? Len kopec hladných a spokojných stravníkov a baby sitterku! Drž sa a krásne Vianoce :)