Thursday, April 24, 2008

Konecne budem "velkà" sestra...

Vcera bol velky den :) Po mesiaci som sa vylebedila z gauca a islo sa k lekàrovi. Velryba (teda ja) sa nalodila do auta :) Malù sme zobrali s nami, lebo hned potom isla do hudobnej. Tento kràt sme prisli dokonca aj s predstihom :) Malù sme nechali s mamou vonku a my sme teda nervozne vysli hore k lekàrovi. Po pol hodine sme vysli von a uz sme mohli s radostou oznàmit aj malej, ze teda bude bracek alebo sestricka. Ludia, keby ste videli malù... Na ten pohlad nikdy nezabudnem. Pozerala na mna ako na svaty obràzok, do oci sa jej tlacili slzy a cez tie slzicky v ociach sa jej cez pery dral hrklàvkovy smiech stastia. Ani vo sne ma nenapadlo, ze ju tà spràva tak potesi a zàroven aj rozrusi. Tak hned mi pocapkala brucho, ved co keby nàhodou :) a celà vysmiata nasadla do auta. Samozrejme, ze hned spustila, ze to bude sestricka, lebo ona chcela sestricku. Tak sme jej co najjemnejsie vysvetlili, ze to nie je isté, ze to moze byt aj bracek. Tak sa chvilu zamyslela a potom hovori: 'No, vies co tato, to nic, ked to bude chlapec!' No hned sa mi lahsie dychalo, poznàte to, zàkon schvàlnosti :) Tak sme este odskocili do obchodu, kedze bol cas. Malà mi vyhrnula blùzku a pozerala mi na brucho :) Stastim celà bez seba. O inom ani nerozpràvala :) Samozrejme, ze sa hned pochvàlila ucitelke v hudobnej! Tak ona uz bude konecne velkà sestra! Este vecer vyjednàvala s tatinom: "Tato, ale bàbo bude spinkat so mnou v izbe!" Otec hovori:"samozrejme!" Na co malà hned pohotovo: "Ale moje bàbiky mu nedàm!" Smiali sme sa. Potom este pred tym nez ju ulozil do postele stihla vyjednat, ze ona bude kùpat bàbo a nikto iny!! Tak vidim, ze este bude veselo s nasou hviezdickou. Uz len trpnem, kedy padne klucovà otàzka: "A ako sa tam to bàbo dostalo?!" kedze to, ako vyslo von, sme uz dàvno prebrali :)
Takze dakujem vàm vsetkym, za vasu pismenkovù (moràlnu) podporu v tych tazkych casoch a teraz budem uz vychutnàvat tehotenstvo v plnej miere a so vsetkym co k tomuto kràsnemu zivotnému momentu patri :)

12 comments:

germa said...

:) si mi pripomeula našu Emmku, ona tiež nechcela brata - len ako bezvýchodiskový stav a teraz by si mala vidieť. Ale čo je najhoršie, otravuje našu jedinú, že potrebuje bezpodmienečne sesternicu:D)
Tak sa tam všetci držte!

femma said...

budeme sa tešiť s tebou:-)))

Anonymous said...

:) naša najmenšia Opička by chcela ešte bračeka, lebo je unesená zo syna jej učiteľky...veľkej stačí čo má :)

tak pohodové tehotenstvo a teším na novinky :)

palculienka said...

malà sa uz tiez zmieruje s tym, ze to moze byt aj chlapec, kazdy den mi nakùka na brucho a pyta sa, kedy uz pojde von? :) a ked bola este mrnavà a znàma cakala druhé, neviem malà mohla mat tak necelé dva roky, tak zahlàsila, ked sme jej povedali, ze teda jej kamaràt mà braceka: "Jeho mama uz praskla?!" skoro sme sa potrhali od smiechu :)

palculienka said...

femma, :) dakujem

palculienka said...

rosa, verim tomu ze tej velkej staci co mà :) ale aj tà mladsia si chce uzit to, ze bude raz tà sikovnejsia a to sa dà len s mladsimi :) dakujem a verim tomu, ze uz mi nic tak skoro nepokazi radost :)

Anonymous said...

spominam si, ako moja dcera zahlasila : "ale kto o tom rozhoduje, ze to babo zacne v brusku rast?" ako ide von uz tiez vedela, ale tento problem jej dost dlho vrtal v hlavicke

Anonymous said...

anonymous, no tiez cakàm na tù klucovù otàzku, neviem este ako zvlàdneme odpoved, inak ako ste to vyriesili vy?! porad, v tomto pripade kazdà rada cennà :) chceme ju zobrat na ultrazvuk s nami a ukàzat jej bàbo, tak uvidim, ci jej to nepride potom vsetko na mysel ;)
palculienka

motýľ said...

Palculienka,obaja gratulujeme a myslime na teba, zelame zdravie a dobru kondicku a teraz neprehanaj s fyzickymi aktivitami :))) SaM

Anonymous said...

M&S, dakujem, zatial vsetko OK, no snazim sa neprehànat to, ale vies ako to je, ked je roboty nad hlavu, ale zasa ked je toho na mna vela, tak sa vyhrosim na gauc a oddychujem :)
palculienka

Silviah said...

Blahoželám. :-)

palculienka said...

silviah, dakujeme :)