Thursday, June 26, 2008

Ultrazvuk...

Vcera, ako som spominala, sme boli na ultrazvuku. Polhodinovà prechàdzka snimacom po mojom bruchu. Zacalo sa z rezka :) Zasli sme do vysetrovne, isla som si lahnut na stol a malà sa tlaci hned za mnou :) Zbadala vàhu, tak sa na nu hned postavila a krici: "Mama, aha, ja màm 20 kilometrov!!!" Skoro som to malé vysmiala von prvy kràt! Pohodlne som sa ulozila, zhasli sme svetlo, naco malà zahlàsi, ze sme ako v kine, a s mamou stàli vedla mna. Vcera sme mali babskù jazdu ;) Drahy bol pracovne niekde v Tramtàrii :) Tak a predstavenie mohlo zacat. Lekàr trpezlivo vysvetloval kde co je, mama sa tesila a malà komentovala :) Vsetko je v najlepsom poriadku, len tento kràt si drobec necucal palec. Minule ked bola malà s nami, tak si cucal palec a malà hned spustila, ze to nemà robit!!! Tak teraz striehla, ci si ho nebude nàhodou znovu zut, aby mohla "zalovat" tatinovi, aké je to bàbo 'neposlusné', kedze si cucà palec! Potom sme zbehli na tvàr a ùsta, ci nàhodou nemà ràzstep pery a malà zahlàsi, ze podla ùst to vyzerà na chlapca; potom po minùtke dodà, alebo aj na dievca :) Lekàr sa usmeje a hovori, no bud jedno alebo druhé, iné to ani byt nemoze :) pozreli sme nozky, na ktorych mà velmi dlhé palce a ruky mà celé po tatinovi, ako uhliarske lopaty, tiez obrovské v porovnani so zàpastim. Potom na nàs zazival(a) a prekryl(a) si tvàr pastou, akoby sa nàm vyhràzal(a), pockajte co spravim az mi nedàte pokoj!!! Tak sme po pol hodine vybehli von, malà celà bez seba, mama zbavenà slov :) Drzala sa, neplakala, hanbila sa pred lekàrom :) To bola poslednà nàvsteva u mojho lekàra. Od prvého jùla ide do dochodku. Musim ist ku druhému, tak uvidime, ci bude tiez takà veselà kopa :)

Este mi nedà nenapisat hlàsky mojej hviezdy :) Sedime na dvore, malà hrà softenis s loptickou o stenu. Na to pride ku dveràm a pyta sa ma: "Mama potrebujes centrimetr?!" Pozeràm na nu, ze o com toci. Netrpezlivo mi vysvetli, ze v skolke sa im pokazil a potrebujù pozicat do konca roka! No cetrimetr! Napadlo by vàs, ze je to teplomer?!

Sedime so znàmou u nàs v bare a malà sa zamiesa do rozhovoru: "A ja doma hràm golf o stenu!!" Namiesto tenis s loptickou o stenu, zahlàsi golf o stenu. Musim podat novy nàvrh na Sportovy pohàr: GOLF O STENU! Mozno by sa to ujalo ako sportovà disciplina, ak by som k tomu dodala, ze kto 'sejme' viacej spoluhràcov s golfovou loptickou vyhràva :)) Tak zatial tolko na potesenie a posteklenie brànice :)

Vcera zacali u nàs vypredaje, tak idem pozriet nejaké drobnosti do satnika, kedze ja sa nezadrzatelne rozsirujem, moj satnik sa tym pàdom cim dalej tym viac zuzuje :) Takze prijemny den vsetkym :)

8 comments:

Lev bez hrivy said...

Mala je mala, ale mna zabila az Tvoja posledna hlaska o vztahu rozsirovania a zuzovania... :-)

germa said...

tá posledná veta je fakt geniálna:)

motýľ said...

Nam sa zas pacila predposledna veta. Ta tykajuca sa nepriamej umernosti zuzovania satnika a rozsirovania teba :))) Drzime palce do dalsich mesiacov

falosnica said...

tak toto bolo milucke:)svojim sposobom urpimne zavidim tieto radosti, ale verim, ze aj mozno starosti s rastucim bruskom...po pravde, asi by sa nechala nahovorit na daco take:)

palculienka said...

lev, ved vravim, ze uz som na druhù :)

palculienka said...

germa ;)

palculienka said...

m&s, dakujeme :)

palculienka said...

falosnica, presne si to vystihla, kopec radosti a este vacsi starosti :) tie najvacsie ma este len cakajù, ked sa malé narodi :) to brucho prekàza, ale je to znesitelné, zatial ;)