Thursday, December 11, 2008

Telefonat, alebo...

... nezartujte s vysokopostavenymi sekretarkami :)

Alebo: Aktivny blbec horsi ako triedny nepriatel :)))

11.12.2008, miestny cas 11.00. Do baru vchadzaju dvaja policajti, vzapati sa tlacia dalsi dvaja dnu a piata caka vonku na parkovisku. Slusne pozdravia a spytaju sa draheho, ci s nim mozu hodit slovko niekde privatne. Ja pozeram ako vyhuhela, ze co sa deje! Drahy odisiel s nimi do restiky, aby sa mohli nerusene porozpravat. Jeden zo zakazninkov spoznal najvyssieho komisara bezpecnosti krajskeho mesta a druhy dvaja boli pohlavaci z mensieho mestecka. Tolkej pocty, horela som zvedavostou, preco nas asi poctili svojou navstevou v takom nezvycajnom case! Po zhruba 10 minutach zosli naspat do baru, drahy vyskereny ako orech, policajti na pokraji nervoveho zrutenia slusne pozdravili a pratali sa von. Slusne som im ponukla kavu, ktoru samozejme odmietli a vysli von.

Rano 11.12.2008; 10.00 miestneho casu. Drahy vola na prefekturu, chce sa stretnut s prefektom. Minuly tyzden sme posielali pisomnu ziadost mailom na stretnutie. Dodnes nemame odpoved, tak drahy vola. Najprv nejaka teta, asi vratnicka mu vynada, ze co obtazuje a prepoji ho na dalsiu tetu, ktora sa snazi od neho povyzvedat preco sa chce stretnut prefektom, na co jej drahy slusne odpovie, ze to nie je jej problem, ze on potrebuje hovorit s prefektom. Teta ho teda prepoji priamo na sekretarku prefekta. Ta ma tiez chut vediet skor ako samotny prefekt v com je problem a slusne drahemu povie, ze keby sa prefekt stretol s kazdym kto si o to poziada, tak robi 24 hodin denne 7 dni v tyzdni! Drahy jej miernym hlasom velmi slusne povie, ze je predsa za to plateny nasimi danami! Teta to asi zobrala osobne a snazila sa draheho odbit stylom to sa neda a jednoducho nema cas! Tak drahy este stale kludne s miernou nadsadzkou povie osudnu vetu: "To budem musiet asi zabit aspon styroch ludi, aby som sa dostal pred prefekta!" Teta mu velmi vazne povie, ze za to dostane dvatsat rokov vazenia! Drahy zasa v pohode povie:"Aspon budem v teple a budem mat postarane o jedlo!" Este chvilu sa "dotahovali po telefone" drahy sa podakoval, zazelal prijemny den a zlozil.

11.15 miestneho casu, stale ten isty den. Policajti odisli a drahy sa usmieva stylom a la liska. Tak mila teta sekretarka zalarmovala policajtov, vraj drahy ide zastrelit styroch ludi!!! Tak ti hned polozili otazku na telo,ze ci je polovnik a ci ma pusku a koho sa chysta odstrelit?! Ani jedno ani druhe, pàni aj ked to trtie by som najradsej urobil. Tak sa teda dohodli, ze sa zastavi o pol tretej na stanici a spisu zapisnicu :)

Dostal ma fakt, ze ked sme volali rano o stvrtej, ze sa k nam niekto dobija a opisali auto a oblecenie dvoch dotycnych zlojedov, boli sme vypoklonkovani, vraj ak sa este nevlamali, nema zmysel sa k nam tramtarit!!! Ale ked jedna "teta" sekretarka zacne panikarit, tak hned ich pride aj pat naraz! :) Takze poucenie, ani zartom sa tetam sekretarkam nezdoverujte s faktom, ze by ste najradsej niekoho odstrelili :) Ale, este ze su taki svedomiti a vykonavaju si pracu poctivo ;)

PS: Este ze mna ten policajt minule zobral s rezervou, ked som mu povedala, ze najblizsie, ked sa k nam bude niekto dobijat, tak si len tisko pockam a necham ho vojst a potom u mna (rozumej v mojom dome) uz bude platit moj zakon! Moj dom, moj zakon, kedze oni nie su schopni vo mne zabezpecit pocit istoty, postaram sa sama o to, aby sa na buduce ku mne uz nikto nedobijal :)Nastastie sa len pousmial, ale zapisnicu o tom nerobil :)

Myslim, ze prefekt sa s nami nestretne, co ak by sme ho chceli nahodou eliminovat?! Jednoznacne dam vediet, ako sme dopadli :) Ale predpokladam, ze to bude zasa tvrdy pad priamo na papulu (pardon na hubu)...

8 comments:

Anonymous said...

Palculienka, nuz ked sa nabuduce bude zase niekto ku vam dobijat, zavolaj rovno tej sekretarke a hned bude pomoc na ceste :-))))) ....
PUSTOVNICKA

Anonymous said...

pus, vidis, to ma nenapadlo, len kde ju hladat rano o stvrtej, tetu aktivistku :)

Anonymous said...

palculienka, u vas nuda nehrozi, vsak? :)

slonica said...

Palculienka, ja ked ta citam, (ze humorne Francuzsko) tak si stale musim spomenut na knihu Zelňačka od Fallet(a) René :)
Heh, Francuzsko mi je velmi sympaticka krajina uz od rannej mladosti, to asi, ze je tiez tak na hlavu?... :D
Tak snad sa vam casy ukludnia a uz budes mat len prijemne zazitky.

Anonymous said...

rosa a ja bych sa taaaak rada uz konecne nudila ;)

Anonymous said...

slonica nepoznam, ale brat vola fr. policajtov krisotove (podla Funesovej postavy) a je to podla mna vystizne ;) najvacsi gol bol odva dni, ked sme sa dopoculi, ze v susednej dedine v bare to rozoberali a mali sme u nas 15 policajtov a drahy "vyhodil" 4 kazaznikov puskou!!!! to bolo este len veselo :)))

luna said...

haha :D... ta som sa pobavila :))... mate to pestre... nech vam ten zmysel pre humor vydrzi aj pri tych najpernejsich chvilach s uradnikmi a podobnymi blbcami ;):)

Anonymous said...

luna, este ze ti policajti to zobrali s humorom, inak by bol drahy odvedeny v zeliezkach na stanicu, vies si predstavit tu zabavu?! :))))) tooooo by bolo este len reci ;)