Tuesday, July 22, 2008

Zadarilo sa...

Uz sa budem opakovat, ale nedà mi; Ked sa dari, tak sa dari!

Presne pred dvomi tyzdnami drahy isiel kùpit vino pre zàkaznicku na jej velkolepù oslavu narodenin. Kedze hladala dobré, sudové vino, ktoré by sa capovalo priamo so sùdkov, drahy sa rozhodol ist pon do oblasti z ktorej originàlne pochàdza a je od nàs vzdialenà do 300 km. Na spiatocnej ceste, tri kilometre od domu mu do cesty skocila srna. Potesi! Predny nàraznik zlomeny, svetlà vkopnuté dovnùtra, chladic poruseny, plus nejaké pràce na karosérii. Odhad skody okolo 1500 eùr! Este ze auto zostalo pojazdné. Cely vikend sme ho potrebovali na prevàzanie potravin a surovin na pripravu svédskych stolov pre sto ludi. Este v piatok bol v poistovni, aby nahlàsil nehodu. Minuly utorok zaviezol auto do garàze, aby ho teda dali do povodného stavu :) Vcera ràno isiel pon. Ja som ho zaskocila v bare. O pol desiatej mi zvoni telefon. Dvihnem a drahého hlas, prerusovany vravou v pozadi mi sucho oznàmi, ze na ceste bol nejaky kus zeleza a prepichol obidve pneumatiky na lavej strane!!! Samozrejme, ze uz na svojom aute, nie na vypozicanom! Este mi stihol oznàmit, ze nevie kedy pride, lebo treba pockat na odtahovac a vybavit vymenu pneumatik! Fàjn, hovorim si sama pre seba. 'Co este?!?!' To je uz druhà 'nehoda' ani nie za dva tyzdne! Neviem, ci si màm vydychnut a tesit sa, ze sa nic horsie nestalo, alebo sa obàvat znàmeho: Do trojice vsetko dobré! a cakat este nieco horsie!

Pneumatiky sù vymenené, jedna zalepenà, kedze nebola este ojazdenà a auto zatial pojazdné! Na to, kolko to stàlo, radsej ani nemyslim, kedze neviem, ci toto poistovna uhradi, kedze ten kus zeleza bol odpadnuty z nejakého hospodàrskeho vozidla a pàchatel je neznàmy. Vyzerà to ako takà minikotva! Este aj pristaveni policajti skonstatovali, ze mal drahy stastie, ze sa tà 'kotva' neodrazila pod jeho podvozok, lebo tam by to este len zasarapatilo! Aj ked nevedeli pochopit, ako sa mu podarilo prepichnùt obidve pneumatiky! Jeden sofér pred nim si prepichol pneumatiku, nestihol vsak to zelezo zobrat dolu z cesty, lebo drahy uz nanho medzitym stihol nabehnùt!

Takze tak sa nàm dari posledne! Ale aspon ze restika sa uz hybe a hàdam uz v polovici augusta budeme v plnej paràde fungovat :) Len aby sa zasa nieco neposr-lo!!! Ale treba mysliet pozitivne, co pri nasej momentàlnej karme nie je lahké :) Ale, nikdy nebolo tak zle, aby nemohlo byt este horsie ;)

Zelàm prijemné dovolenky vsetkym citatelom :)

6 comments:

Lev bez hrivy said...

No fakt, dari sa...
... kedze podnik fachci, Ty mas bruch, vy sa asi na dovolenku tak skoro nechystate, co?
Nasa levia rodina az v septembri. Este stastie, ze tento sposob leta (chladnejsi nez za posledne tri roky) je uplne super. :-)

germa said...

a toto uz nebolo to tretie z tretice? Teraz by už malo nastat obdobie kludu... Zelam vam ho z celeho srdca.

palculienka said...

lev, ja nemozem cestovat ziadnym dopravnym prostriedkom, vdaka mojmu problematickému tehotenstvu
:( ale ani by nebolo kedy, jedine, ze by som isla mamu odviest domov! no a dari, co k tomu dodat :( u nàs je leto zatial v celku OK, za to minuly rok bolo hrozné, 14 stupnov a neprestajny dàzd, teraz neprsi, ràno okolo 13 stupnov a cez den je tak okolo 25 stupnov, ideal :) dufam, ze to vydrzi, lebo zvykne sa to pokaslat v auguste :)
zatial prevàdzkujeme len bar, zatial, preto treba dokoncit kuchynu a restiku, aby sme to mohli rozbehnùt na plno :) este len potom mi bude veselo s mojim pupcom :)

palculienka said...

germa, neviem, ci to bolo tretie z tretice, ale co sa auta tyka, tak len druhé :( ze obdobie kludu, to je co?! tak o mesiac ma zacne chytat panika z porodu, lebo este stàle neviem, kde a ako budem rodit!!! to vies, ja musim mat vsetko rozplànované! potom stahovanie, este predtym umyvanie, kedze mama odchàdza, zostane to vsetko na mne! tesim sa :[ ale dakujem za zelanie ;) keby sa este tak naplnilo
akuràt dnes sme sa v bare so zàkaznikmi smiali, ze ja si akuràt uzijem dovolenky az ked pojdem do nemocnice! aj to len chvilocku, lebo potom pride bàbo a je po dovolenke!!! tak taky je iniciàlny plàn, uvidime akà bude realita :)

sas said...

Poistovna by to vraj mala cvaknut cele. A druhu nehodu (pneum) polisi predsa zdokumentovali,takze sa nebojte.Ale ak to trva tak dlho ako u nas... tak :(
Asi stastie v nestasti.Myslim na to zelezo, ze neporusilo podvozok.Inak skoda, ze ti uz mama odide. Prave teraz.
Pozdravujeme obaja a zelame nech sa vam dari :)) cmuk SaM

palculienka said...

sas, to prvé uhradila celé poistovna, to sme neplatili :) ale tie pneumatiky, neviem, to je diskutabilné, pokial nie je jasné kto to tam nechal, len tazko sa potom natahuje s poistovnou :( ale ved uvidime!
no mame chyba domovina,co je pochopitelné, ved uz je tu pol roka, no ved prezijeme, aj horsie sme prezili :)
dakujeme za pozdrav a zelanie, vàm tiez :)