Wednesday, February 27, 2008

Jar v plnom prùde...

Zjarieva sa :) Este minuly piatok sme nazbierali prvé fialky. Vonali nàdherne. V zàhrade nàm kvitne zlaty dàzd a jeden krik, ktory mà kràsne ruzové kvietky. Krokusy uz tiez natrcajù svoje hlàvky k slnku. Dnes sme videli pri ceste rozkvitnuté Mirabely (slivky). Na februàr neobviklé. Vsade je veselo. Ràno nàm do taktu bubnuje svoju bubenicku ariu datel a pod jeho taktom spievajù drozdy na svojich "flautàch". Vsade je zivo, priroda je prebudenà a dnes poobede sme videli v zàhrade jezka maskrtnika. Chodi nàm vyjedat do misky masko, co dàvame pre susedove macky :) Miska bola pràzdna, tak mama aktivistka, utekala a priniesla mu rozkrojené jablcko. Onuchal ho a odsunul ho nabok a zacal ohryzat kuracie kosti :) Mama sklamanà, ze pohrdol jej jablckom. Potom si odcupital na svojich kràtkych nozkach kdesi do zàhrady. Tak len dùfam, ze pani Jar sa uz usadila u nàs na dobro a nevyzenie ju zo zàhrady nahnevanà pani Zima :)

Tak si teda vyhrievame na slniecku uzimené telà a dodàvame si energie. Keby sa telo dalo nabit ako solàrne baterky :) a mohli z neho cerpat slnecné lùce v chladnych dnoch :)

Tak vàm teda posielam trochu jarnych lùcov, aby aj vàm prehriali vase kosti :)

8 comments:

Anonymous said...

:) tak mi sme takeho jedneho jezura tiez nasli, len spal, tak sme ho odviezli do jedneho zverinca, kde je zvieratkam veru hej...vraj sa u nich vyspi a potom ho nakrmia a pustia...Opicky by si ho boli najradsej nechali :)

germa said...

tak ti poviem, v našej záhrade už začínajú rašiť prvé krokusy, ale všetko ostatné ešte spí zimným spánkom. Dokonca aj vzduch mimo slnka je pomerne zimný.

palculienka said...

rosa, ten nàs bol az velmi aktivny ;) malà sa radsej drzala bokom, ved ked bol taky hladny, ktovie, ci by jej neodkusol z nohy :)))

palculienka said...

germa, aj ked je zamracené, je cez den minimàlne 14 stupnov, takze naozaj je citit jar uz aj vo vzduchu :)

femma said...

zdá sa, že Pani Zima to len tak ľahko nevzdá - napriek tomu prajem pekný víkend:-))

palculienka said...

femma, no v piatok sa to uz pokazilo, fukal vetrisko a dnes je zamracené a mrholi, nie je vsak az tak zima :)
aj tebe zelàm prijemnù nedelu :)

sas said...

Fiha! Jezkovia bastia maso? Povazovala som ich za totalnych vegetarianov :-O ...
Hmm, kusok jari by nebolo od veci aj tu..

palculienka said...

sas, no vcera tu fucal uragàn, ale nebola zima, tak uvidime, ako to bude pokracovat :) no a jezovci sù vsezravci ;) nepohrdnù ani maskom :)