Tuesday, October 09, 2007

Zàkon, volné pokracovanie...

Najprv chcem vsetkym podakovat za prejavenù moràlnu podporu po publikovani predoslého clànku. Ani si neviete predstavit, ako mi to dvihlo moràlku :) Dakujeme :)

Takze vcera sme zmobilizovali nase sily a obehli sme poziarnikov, kde sme sa dozvedeli, ze zo zàkona nàm nevyplyva ziadna povinnost kontroly bezpecnosti, nakolko sme klasfikovani ako budova 5teho stupna. Teda, ani poziarnici nemusia prist. Starosta moze poziarnikov o takùto kontrolu poziadat, avsak na zàklade toho, ze sme danù kontrolu nemali, nàm nemoze zakàzat prevàdzku. Ti sa vsak len ubezpecia, ze vchody sù osvetlené tzv. emergency svetlom. Avsak pàn starosta osobne zasiel za nàcelnikom poziarnikov a hladal sposob, ako nàm znemoznit prevàdzku. Ja to tvrdim stàle, kto hladà nàjde, tak aj on nasiel dovod, napadol konstrukciu interiéru. Vraj nie je stabilnà a teda hrozi nebezpecenstvo. No, takze vieme kde je problém, treba nàjst riesenie. Hladali sme. Treba kontrolu konstrukcie, ktorù musi urobit inzinierska firma. Po namàhavom hladani sme nasli ochotnika, ktory je schopny to urobit este tento tyzden, ak st. firma dodà plàny a vypocty vàhy prvého poschodia. Takze vcera poobede séf stavebnej firmy osobne prisiel, meral a vsetko znacil. Dnes ràno zanesie papiere firme a specialista sa moze zaoberat danym problémom. Takze, ak si svoju pràcu firma spravila tak ako sa patri, najneskor v piatok màme cerifikàt.

Z toho vsetkého vyplyva, ze starosta nàm do oci klamal, ked nàm tvrdil, ze mu prefktùra zavolala a ze danà kontrola je potrebnà na otvorenie! On sàm osobne bol hladat sposob, ako nàm zabrànit v prevàdzke. Takze drahy bol v jednej organizàcii, ktorà nezistne pomàha obcanom, co sa tyka pràvnej pomoci. Vysvetlil problém. Ti nàm potvrdili, ze starosta mà pràvo pozadovat danù kontrolu, avsak na zàklade podkladov inziniera, ci experta, ktory mu potvrdi jeho obavy. Takze, starosta nàm posle list, ze pozaduje danù kontrolu, v ktorom dùfam vysvetli na zàklade coho danù kontrolu pozaduje! Ak nie, odpisem mu, ze ak ju pozadoval len na zàklade zàkazu prevàdzky z dovodov, ktoré som uviedla v predoslom clànku, dàm mu k nàhrade nàklady na pozadovanù kontrolu, ktorà nie je lacnà. Cena sa pohybuje od 1000 do 1500 eùr! Nàsledne idem za prefektom a vysvetlim mu situàciu. Uvidime, kto sa bude este bàt a nervovat! Takisto firma ho bude zalovat za bezdovodné poskodzovanie dobrého mena firmy! Zosype sa mu to vsetko na hlavu jednym vrzom.

Ak je vsak problém konstrukcie, v tom pripade to padà na hlavu firmy a tà bude draho platit za ich neprofesionalitu. Takze tak sa veci majù s nasim starostom, ktory by nàm v zivote neublizil ! Takze je isté, ze ho zalujeme za diskriminàciu a popripadne rasizmus a odskodné pojde pre skolu! Teda ak nejaké bude. Najpr vsak treba pockat na "ALL CLEAR" od firmy, ktorà skontroluje bezpecnost a potom moze zacat cirkus. Ved vravim, niekomu bude este dusno. Bud stavebnej firme, alebo starostovi. Uvidime, ako to celé vypàli (no s tym vypalovanim opatrne po nasich skùsenostiach, ze àno) :D

10 comments:

luna said...

uff,obidve časti som zhltla,a aj adrenalín mi stúpol/ale nie až tak jak tebe,ta neviem jak si ho ja zdvyhnem,aby mi to pri učení pálilo :D/
...koľko korupcie a nespravodlivosti...no,a jak si má človek v pokoji nažívať,keď furt natrafí na dajakého neprajného blbca...
ale zvládla si to šarmantne :)

...nech to už konečne máte šťastne za sebou a otvorením baru,nech sa zároveň otvoria aj dvere k životnej pohodovej cestičke,na ktorej bude vašou jedinou starosťou Hviezdin podrezaný jazýček ;) :)/to aby si nezaspala od toľkej pohody :D/

palculienka said...

luna, dakujem :) a neboj o adrenalin màm vystarané az do dochodku :) rada sa podelim a riesime to, tak bude hàdam konecne pozitivny vysledok

luna said...

potom v predstihu informuj:)

...dúfam,že po otvorení vložíš aj nejaké foto,nech sa pokochám ineriérom ;) :)

snehulienka said...

to kde zijes prosim ta? to je ako z nepodareneho filmu :-(

palculienka said...

luna, chystàm sa urobit blog ako presentacnù webovù strànku pre nàs podnik, vyuzijem to na reklamu :) no dnes uz màme listocek, doporuceny list od nàsho starostu pravdepodobne na nàs uz cakà na poste ;)

palculienka said...

snehulienka, az prilis reàlne, bohuzial, ani Tarantino by nedokàzal takyto film natocit ;) ale bojujeme a tento kràt to dotiahnem do samého konca, nech to stoji, co to stoji, hrniec trpezlivosti pretiekol :)

sas said...

ten vas starosta je ale vyvrhel!!! to, co vam robi, len potvrdzuje,ze ma nabeton nieco spolocne s typkami, ktori vas vypalili a to by si mala tiez prefektovi oznamit...toto podozrenie.Aj ked Motyl tvrdi, ze na prefekture ta nebude nik pocuvat, kedze od starostu nemas pisomne,ze vam dovodil prefekturou.Len si zober so sebou niekoho, kto ti pomoze s franinou, aby jasne pochopil vsetky ňuansy... No, neviem, vraj policajti su vsade na svete rovnaki, tak mozno to anozaj nepomoze, ale podla mna treba skusit vsetko. Co ak predsa? Strasne vam drzim palce!!!!!!!!!!!!
Nedajte sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

palculienka said...

sas, dakujeme a jasne ze sa nedàme, pojdeme s drahym na prefektùru a idù volby, tak prefekt sa bude snazit, aby si ziskal hlasy, doteraz nic nepodnikol, kedze sa nikto verejne nestazoval :( no a to podozrenie tiez odovodnime tym, ze nàm zmizol dokument s okolo 250 podpismi obcanov, ktori sùhlasili s tym, ze cesta bola uzavretà, takze tak, no a policajty majù vsade rovnaké prijimace testy, cim blbsi, tym lepsie :) zajtra by mala prist firma na kontrolu, tak uvidime, dnes sa drahy stretol s niekym s lokàlneho ràdia a je ochotni verejne nàs vypocut v ràdiu, takze cirkus bude moct zacat hned, akonàhle bude potvrdenà bezpecnost :) no a list uz prisiel, len ho treba ist zajtra vybrat na postu a uvidime, co v nom napisal starosta, ked sa ohànal prefektùrou, tak som tam bola ja, drahy a sef st. firmy, takze sme 3 proti jednému, nebojim sa, konecne uz niekto musi zacat pocùvat!!! kazdopàdne budem pisat pokracovania a ako to vsetko dopadne :)

motýľ said...

palculienka, kedze si sa na blogu uz davnejsie neukazala (nedala si novy post), predpokladame,ze ste zacali prevadzkovat :))) ( v co samozrejme dufame a zelame vam to )
tak nech sa k vam hostia len tak sypu! :)))

palculienka said...

motylik, dakujem za prianie, ale neprevàdzkujeme este, len uz nemàm chut ani energiu pisat o tych srajdàch, ale pozbieram energiu a snàd postnem nieco este tento vikend, v sobotu sù tu trhy, budemem mat stànky, tak urcite napisem, ako to dopadlo :)