Tuesday, October 02, 2007

Pre leva...

Lev bez hrivy, pozrela som si tvoj clànok o roznofarebnych levoch, tu je jeho plné znenie pre tych, ktori ho este necitali a majù zàujem :) http://levisepot.blogspot.com/2007/09/rznofarebn-levy.html Zaujimavé. V diskusii si pisal, ze by si chcel vediet nejaké informàcie o krizeni levov a tygrov. neviem, ci sa ti uz podarilo nieco nàjst, tak tu sù nejaké zàkladné informàcie: je to preberané z cestiny, inak je to na tej istej strànke ako si uviedol ty, takze nemàm ani pàru, ako to prelozit do slovenciny :)

Lyger (cesky Lygr, tak som predpokladala, ze v slovencine by to mohlo byt tak) je to krizenec levieho samca a tygrej samice. Tito jedinci sù ovela vacsi a je lahsie dosiahnut prirodzené krizenie medzi levom a tygricou.

Tygon je to krizenec tygrieho samca a leviej samice. Jedinci sa v prirode vyskytujù zriedkavo, nakolko pre tygra je vona leviej samice pocas pàrenia nevyraznà a sù ovela mensie ako lygre.

Pre teba lev a pre tych, ktorych tàto téma zaujima hlbsie, tu je vsetko podrobne vysvetlené aj s fotkami. http://www.meredit.cz/content/view/637/142/.

Tak dùfam, ze ta to potesi ;)

2 comments:

Lev bez hrivy said...

Parada! :-)

palculienka said...

som rada, ze potesilo :)