Monday, August 13, 2007

Nàkupy...

Chodit s nasou hviezdou po obchodoch, nosi so sebou urcité riziko. ;)

Zacalo to velmi dàvno. Hviezdicka si este stastlivo visela na ockovych pleciach v klokanke, ked zacala ùradovat jej nicivà sila. Novopeceny, zabehnuty ocinko, si hrdo vykracuje po obchode s dcérkou v klokanke, hviezdicka si s radostou hompàla nozickami, ja za nimi tlacim kosik, ked tu zrazu drahy urobi prudky predklon, ruky v rychlosti zasùva do vreciek a ratuje si svoju muzskù hrdost. Keby sa nehanbil, tak sa asi hodi do kolien a zvija sa od bolesti ako brusnà tanecnica a huci ako raneny lev. Rozdychal to, malà sa chechtala nad ockovym tanecnym vykonom a hrdy otecko odvtedy drzal nozky malej v dlaniach. Bolo po radosti. Malà si nasla inù zàbavku. Ked boli v obchode deti a pràve mali zàchvaty zùrivosti a vrieskali z plného hrdla ako paviani, nasa hviezda si zapchàvala usi a pytala sa, ci ich nemozem utisit! Mali ste vidiet tie pohlady okoloidùcich a rodicov danych deti. Pratali sme sa kade lahsie. Vysvetlovanie nepomàhalo. Odbila ma vetou: "Ale mna z toho revu bolia usi!"

Najnovsie màme pocas prechodou cez ulicky obchodu komentàre typu: "Tatoooo, prdla som si!" a vzapati nasleduje velky rehot. "Fùùùj, tu to smrdi, tu nic nekupujem!" To sa este dà. Rychle prchàme. Potom, ked stojime v rade a ùnikovà cesta zabarikàdovanà kosikmi, malà na plné hrdlo zahlàsi: "Héj, kto si tu prdol, je tu smrad ako na zàchode!" Potom si velmi transparentne zapchà nos, aby to bolo vsetkym jasné, aj tym v zadu, co nepoculi! S muzom sme cerveni ako feferonky a musime to vydrzat, kedze je nàkup vylozeny na pàse.

Vysvetlujeme, prosime, ziadame. Nie, jednoducho, co na srdci, to na jazyku. Fakt je, ze pri psacom zràdle je smrad a mnoho nasich spoluobcanov tiez poznà sprchy len z katalogov. Nazivo este v sprche neboli. Tak pred kazdym vstupom do obchodu vysvetlujeme, ze nebudeme na hlas vrieskat ak niekto smrdi, ale sa tisko vytratime do vedlajsej ulicky :) "Dobre mami", odsùhlasi nàs komentàtor voni. Tak najnovsie chodi so zapchatym nosom, alebo si dlanou robi vejàr na znak protestu, ze je tu smrad a ked nikto nie je naokolo, tak si este nahlas ulavi: "Fùùùj, tu to ale smrdi! Mami, tu nic nekupuj, ja to jest nebudem!" a demonstrativne si odtlaci svoj maly vozicek nabok :)

14 comments:

sas said...

Deti su pravdovravne, to je stara znama vec :))mozno tym neosprchovanym konecne dojde do lebene, co by mali so sebou spravit :))

palculienka said...

sas, keby to pomàhalo, ja zacnem tiez vykrikovat, ze smrdia, ale pràve takym to nepomoze a nedoje :)

falosnica said...

deti su zlate, povedia vzdy uprimne a aj to co nevedia.nemyslim si, ze ludom naokolo to robi dajaky problem.urcite to chapu a pobavia sa:)

palculienka said...

falosnica, ako ktori, niektori sa usmejù, ini zazerajù, hlavne ti, ktorych sa to tyka :)

Anonymous said...

a po kom ze je?

palculienka said...

germa,skùs tri kràt hàdat :)))

Lev bez hrivy said...

Tak nech si kupia Bref Duo Activ, ked chlapcek v reklame vykrikuje, ze "Fuj to smrdi!", tak mamicka ho nainstaluje a je pohoda. :-)

palculienka said...

lev, si predstav nasich spoluobcanov s bref duo activ v podpazusi :)))

motýľ said...

:))) hviezda nema chybu. keby vsetci boli taki pravdovravni ako ona, asi by nebolo treba sudy :)))

palculienka said...

motyl, co sa tyka tych sùdov, asi by to bolo dobré, ale mozem ti povedat, ze jej pravdovravnost ma castokràt priviedla do ùzkych :)

luna said...

tá tvoja hviezda je parádne číslo :D. Nepožičiaš? Ja také srandy môžem :D

palculienka said...

luna, rada, urcite by ta pobavila, po troch dnoch by ta bolelo brucho od smiechu :)))
len drahy by asi nesùhlasil, ten je cely chory bez nej :)

kivi said...

mily post :-D iste to je xutne dietatko :-D

palculienka said...

kivi, vitam ta u mna :) no, màs pravdu, niekedy je az takà chutnà, ze by som ju najradsej zjedla, aby bolo 5 minùt ticho :)))