Thursday, September 20, 2007

Cirkus...

Zaciatok skolského roku sme ùspesne zvlàdli :) Novà ucitelka je velmi prijemnà. Nerozpràva s detmi z pozicie nadriadenà- debilkovia, minulorocnà ucitelka nerozpràvala, ona nepretrzite vrieskala! Raz dokonca zacala vrieskat i na mna, tak som ju velmi rychlo usmernila a odvtedy bol ako taky pokoj :) Aj s rodicmi vie komunikovat na ùrovni. Minuly piatok sme mali v zosite oznam. Vraj uz tri deti si do skoly so sebou priniesli cirkus. Cirkus ako sa patri :) Cirkus so vsami. Vraj sù velmi dobre vycvicené a dokàzu skàkat neuveritelne daleko a rychlo. Tak som malù prezrela. All clear :) Len ja sa odvtedy osivam, akoby som mala blchy (vsi). Tak pravidelne kontrolujem malej hlàvku. Desim sa pri predstave, ze mi pride domov zavsivavenà! Akà je citlivà na svoje vlàsky, ani si nechcem predstavit, ze ju budem musiet precesàvat vsivàkom :) To by bolo vresku! Kazdy rok tu majù na skole problém so vsami. Vsimla som si na dcérinej znàmej, ze mà vlasy plné hnid! Oni im tu len umyjù vlasy samponom a hnidy nechajù vo vlasoch. Ved to odrastie. Tak tu chodia s dekoràciou ùcesu im vlastnou. Pamatàm si, ze ked sme doniesli vsi zo skoly, tak to bolo nekonecné vycesàvanie vsivàkom a pokial mama nepoodlepovala vsetky hnidy, ani do skoly nàs nepustila. Pri cesani som revala ako tur! Tak dùfam, ze budeme usetreni tohoto ortielu a ak nie, tak si tie vsi vytrénujem a otvorim si cirkus :)

Ako som sa mala moznost presvedcit na vlastnej kozi, na osviezenie pamati kliknike na link, http://palculienka.blogspot.com/2007/04/novy-domov.html hygiena je tu v mnohych pripadoch tabu. Aj ked nie u vsetkych, este stàle je tu dost ludi, u ktorych je hygiena na hranici limitu. Podla akejsi statistiky, vo Francùzsku sa predàva najmenej mydla :) Po mojich osobnych skùsenostiach na tom asi nieco bude, aj ked statistiky sa casto falsujù, v tomto pripade je mozné, ze je pravdovravnà :D

10 comments:

Unknown said...

palculienka,toto mi je známe, práve včera som diktovala mojim žiakom do žiackej knižky oznam pre rodičov, aby skontrolovali svojim deťom vlasy - začiatkom septembra sa to v škole hemží nielen deťmi ale aj tými malými potvorkami vo vlasoch ...
...lekárne a drogérie budú mať zrejme vyššie tržby ako inokedy:-)))

motýľ said...

zacala ma svrbiet hlava. nevies, cim to je ? :)))
veru je zaujimave,kym som chodil na prvy stupen ZS, vsi v triede obcas boli.na druhom stupni uz snad ani nie a na gympli o tom vobec nikdy nebola rec, cize asi neboli tiez.je to domena len malych deciek?

luna said...

...keď som bola vo štvrtom ročníku na zákldke,došli nám do triedy noví z dediny a medzi nimi aj dvaja cigáni...domov som prišla so zvieratkami,mama mi nasypal na hlavu biely púder z lekárne,obalila vlasy igelitom,nechala pôsobiť a potom vymývala,vyčesávala...viem,že vtedy boli aj nejaké postreky,či čo...mala som kráásne dlhéé vlasy...pri strihaní plakala mama aj ja...mala som účes "a la Darinka Rolincová" :D...

...so všami je to ako s chrípkou,alebo nádchou v škôlke,jedno príde a schytá to polovica detí...tak ma teraz napadlo... :)

Anonymous said...

si mi pripomenula prvorodeného, ktorý prišiel domov zavšivavený - vtedy to bol "národný" šport a decká si dokonca vši predávali, aby nemuseli do školy:)
Preventívne kúp šampón na vši a aplikuj.

palculienka said...

femma, tak je to potom globàlne :) len ma pobavil sposob, akym to oznàmili :) pekny oranzovy papier, na nom vysvetlené vsetko o hnidàch, vsiach, ako dlho trvà kym sa z vajicka stane vos :D Zasa som o nieco mudrejsia :) u nàs budù profitovat len lekàrne, v drogériàch nemajù povolené predàvat farmaceutické produkty :D

palculienka said...

motyl, tiez trpim akutnymi priznakmi zavsivavenia :D teraz ked si to nacrtol, tiez rozmyslam, ze sme ich mali len na prvom stupni! mozno na tom nieco bude, lebo mama ich tiez nikdy od nàs nedostala a pritom nàs pravidelne odvsivovala styroch! :)

palculienka said...

luna, tiez som bola stvrtàcka a mala som vlasy po pàs, lenze ja som hrozne citlivà na vlasy, nikto ma nesmie cesat a to uz od malicka, vies si predstavit ked ma mama vycesàvala vsivàkom :( ja som revala ona sa rozculila a zahlàsila, ze ma ostrihà na chlapca, zacala som revat este viac! jàj, mamina si uzila so mnou kriz aj tri snopky, ako sa un às hovori

palculienka said...

germa, ze nàrodny sport :D uz som ju preventivne umyla samponom, ved jeden nikdy nevie ;) to len ja sa osivam, akoby som mala celé stàdo vsi v hlave :)))

Anonymous said...

palculienka, tak my sme si vší cirkus užili minulý rok, najsamsuper bolo, že aj učka podaktorým deťom hlavy kontrolovala a nenašla nič a tu zrazu sa na nás začali vyškierať a všičky preskakovali jedna radosť a neskutočne dlho...opice som tento rok na začiatku š.r. ostrihala a verím, že sa toho roku cirkusu vyhneme...škola dokonca prizvala špecialistku na odvšivovanie a ako jedna z možností bolo tiež používanie tee tree olej, tak sa prípadne vyzbroj aj tým :)

palculienka said...

rosa, pamatàm si, ze kamaràtka v UK mala problémy so vsami v rodine, tak si kupovala sampon tee tree kvoli prevencii
ked malej poviem, ze ju ostrihàm, lebo ràno pri cesani vrieska ako opica, tak zacne vrieskat este viac, takze ostrihat ju nemozem :)) ale zatial je pokoj, pozriem sa na tej olej :) bude to istejsie :)