Na tanier si natrhàme listky salàtu, ozdobime ho paradajkou, paprikou, na jemnucko nakràjanou cibulkou, uhorkou, fantàzii sa medze nekladù :) Rybu si nakràjame na pasiky velkosti 2x3cm. Nechajte to pravitko v sufliku, priblizne ùplne postaci :) Nachystàme si mùku (nie cukor), do ktorej primiesame pomletù grécku rascu, sol, korenie. V tejto zmesi obalime nakràjané pàsiky ryby, ktoré sme naozaj len mierne posolili tesne pred obalovanim. Na panvicu si dàme zohriat trochu oleja, aby nàm tie rybky neplàvali v oleji, a rybu na nej oprazime. Asi tak 2 minùtky z kazdej strany. Tesne pred dokoncenim pridàme na drobno posekanù petrzlenovù vnat a podla chuti cesnak a celé to este na panvici premesiame, nie varechou, len panvicu prudko trhneme ako pri vyrobe palaciniek, neviem vyraz v slovencine, ale anglicky vyraz na to je -toss. Podàvame este teplù na salàte, ktory sme si prichystali a mozeme ho poliat omàckou, ktorù som uviedla pri Flambovanych priseràch alebo kùpenym sauce-om. Nakràjame si cerstvy chlebik a mozeme to zaliat dobre vychladenim bielym vinkom.
Je to jednoduché a velmi chutné. Celkovà priprava by nemala trvat viac ako desat minùt, plus 4 minùtky varenia :) Tak zelàm vela zdaru a dobrù chut :)
7 comments:
To rozpravkove bytosti taketo dobroty vyvaraju? hm, take rozpravkove recepty? sliny sa mi zbiehaju :-D
Tak ja sa necham od Motyla pozvat :-D
pluto, vitam ta u nàs :) no obcas sa mi podari, ale màm dobrého ucitela :)a som si istà, ze motylik ta ràd pozve :)
aj ja sa dam motylikovi pozvat, motyle sa mi velmi pacia :)
germa, verim tomu, ze toto zvlàdne na vybornù a vsetci si unho pochutia :)
:))) Palculienka, ty moje zlato, dakujem za recept. Samozrejme to skusim a snad to nezvrzam ( ten cukor si mi tam aktualne pripomenula :)
Musim sa pochvalit, ze som dnes varil :)) a dostal som pochvalu - vyprazeny karfiol :))
Vy ste vsetci podareni, tak vas pozyvam na tu bastu :)))
:))) Palculienka, ty moje zlato, dakujem za recept. Samozrejme to skusim a snad to nezvrzam ( ten cukor si mi tam aktualne pripomenula :)
Musim sa pochvalit, ze som dnes varil :)) a dostal som pochvalu - vyprazeny karfiol :))
Vy ste vsetci podareni, tak vas pozyvam na tu bastu :)))
motylik, ved vies, ze viem :)))) a verim, ze to zvlàdnes, a vypràzany karfiol, ten som tak rozvarila, ze z neho boli vegetariànske placky a fasirky, ale chutil im aj tak :))
Post a Comment